Sprog

Voor vragen over de programmers van.....
Straufke
Berichten: 4
Lid geworden op: 01 mar 2018, 20:55

Sprog

Ongelezen bericht door Straufke » 16 nov 2020, 17:42

Hallo Martin,

IK wilde wat treinen gaan programmeren via Sprog maar als ik de putty open met Decoder Pro van JMRI komt het startscherm mooi tevoorschijn maar links onderaan blijft het vak op rood staan :No Service Mode Programmer Available. Ik heb de handleidingen doorgelezen maar ik kan niet vinden hoe ik dat moet oplossen (overheen lezen kan ook :oops: ).
Weet jij waar het aan ligt ??

Groetjes Wil

P.S. IS alles nog in goede gezondheid daar.?
Hallo Vincent,

Kun je mij aangeven wat er met de keerlusmodule aan de hand was?
Wacht graagb op een antwoord.

M.v.g. Wil

Gebruikersavatar
DTS
Beheerder
Berichten: 361
Lid geworden op: 22 aug 2017, 22:55

Re: Sprog

Ongelezen bericht door DTS » 16 nov 2020, 17:57

Hoi

De linker moet groen zijn, de rechter mag rood zijn. Leest hij wel gewoon uit?

Verstuurd vanaf mijn SM-G986B met Tapatalk


Straufke
Berichten: 4
Lid geworden op: 01 mar 2018, 20:55

Re: Sprog

Ongelezen bericht door Straufke » 16 nov 2020, 20:00

Hallo,

Het linker gedeelte blijft rood, ik kan het programma openen en veranderen maar de throttle werkt niet, het lijkt of hij geen verbinding maakt,

gr, Wil
Hallo Vincent,

Kun je mij aangeven wat er met de keerlusmodule aan de hand was?
Wacht graagb op een antwoord.

M.v.g. Wil

Gebruikersavatar
DTS
Beheerder
Berichten: 361
Lid geworden op: 22 aug 2017, 22:55

Re: Sprog

Ongelezen bericht door DTS » 16 nov 2020, 20:42

Ok,

hoe heb je hem ingesteld?
Is de USB goed?
Voeding goed aangesloten?
Welke lampjes branden op de sprog zelf?
Krijg je een foutmelding bij opstarten?

Zo een paar eerste vraagjes :)

Verstuurd vanaf mijn SM-G986B met Tapatalk


Straufke
Berichten: 4
Lid geworden op: 01 mar 2018, 20:55

Re: Sprog

Ongelezen bericht door Straufke » 17 nov 2020, 17:17

Hé Martin,

Antwoord op je vragen:

De voeding de Usb zijn goed.
Er branden 2 Ledjes als de Usb en de voeding aan staan.
Als ik Decoder Pro aanzet komt het treinenscherm tevoorschijn daar kan ik alles mee doen behalve de TROTTLE, die doet niks er komt geen Pop-up.
Is het mogelijk om er alles van aftegooien en een nieuwe Decoder-Pro er op te zetten, ik heb een Sprog IIv4 van 16-3-2019 'en kan hierop de nieuwste versie van Decoder -Pro op.
Kan het zijn dat de com poorten niet goed zijn ??

Groetjes Wil
Hallo Vincent,

Kun je mij aangeven wat er met de keerlusmodule aan de hand was?
Wacht graagb op een antwoord.

M.v.g. Wil

Gebruikersavatar
DTS
Beheerder
Berichten: 361
Lid geworden op: 22 aug 2017, 22:55

Re: Sprog

Ongelezen bericht door DTS » 17 nov 2020, 17:24

Bel me even voor een teamviewer sessie, dan kijk ik even mee wat er aan de hand is :)

0341-745092

Verstuurd vanaf mijn SM-G986B met Tapatalk


Plaats reactie